Page 18 - Debrecen 2020-2021
P. 18
„ÍZVADÁSZAT”
Debrecen azon különleges városok egyike, melynek nevéhez percnyi sétára. Ha valaki arra is kíváncsi, hogy az alapanyagok
íz is párosul. A hungarikum debreceni páros kolbász több tucat hogyan állnak össze egy debreceni menüvé az orjalevestől a
variációban kóstolható meg a Zamat fesztiválon, míg a Debre- debreceni töltött káposztáig, akkor több, hagyományos ízeket
cziner Gourmet Fesztiválon a legjobb vidéki éttermek, vendég- kínáló étterem közül válogathat, vagy akár maga is elsajátíthatja
látóhelyek fi nomságaiból válogathatunk. az elkészítés fortélyait egy szórakoztató főzőtanfolyamon, a
Az ízeknek szentelt fesztiválok sora azonban itt még nem ér Séfakadémián. Aki kíváncsi a helyi édességekre, kóstolja meg
véget. Tavasszal a mangalica, nyáron a pulyka, a sör és a bor, a mézeskalácsízű Debrecen tortát!
ősszel a liba és a debreceni páros kolbász köré szerveződik Számos trendi street food bár és bisztró ajánlata garantálja a
még egy-egy hangulatos szabadtéri fesztivál koncertekkel és kulináris élvezeteket azok számára is, akiknek nincs idejük egy
gyermekprogramokkal kísérve. Kihagyhatatlan élmény Debre- nyugodt, kiadós étkezésre. Aki nem tud dönteni a klasszikus és
cenben a Nagypiacon tett látogatás, ahol az igazi ínyenc nem a trendi között, próbálja ki a hagyományosat másként az Ikon
csak a debreceni különlegességek alapanyagaiba – egészben étteremben. Debrecenben az év minden szakában ízletesebb-
savanyított káposzta, kistermelői méz, gomolyasajt, mangali- nél ízletesebb fi nomságokat kínáló gasztronómiai programok
cakolbász –, hanem az autentikus piaci hangulatba is belekós- adnak alkalmat az újbóli látogatásra.
tolhat, mindezt a belvárosban, a főbb nevezetességektől pár
16