Page 33 - Szeged 2021
P. 33
Szeged kiemelkedő cégeinek bemutatása
MINŐSÉG ÉS SZAKÉRTELEM, MÁR TÖBB MINT 150 ÉVE
Büszkén mutatjuk be cégünket, a Pick Szeged Zrt.-t, amely 1869-es alapí- te, hanem a gyártási módja miatt kapta az elnevezést. Régebben ugyanis,
tása óta őrzi hagyományait és töretlen sikerességét. Társaságunk története amíg nem voltak klimatizált érlelőtornyok, csak télen voltak adottak a
elválaszthatatlanul összefonódik legismertebb termékünk, a PICK Téli- feltételek a Téliszalámi készítésére.
szalámi történetével, melyet napjainkig az eredeti receptúra alapján ké- A PICK Téliszalámi különlegessége tehát a részletekben keresendő. Amikor
szítünk. Másfél évszázados tapasztalatunkkal a szárazáru termékeink mél- Pick Márk 1869-ben megalapította vállalkozását, valószínűleg maga sem
tán a legkedveltebbek itthon és külföldön egyaránt. Gondosságunk, oda- gondolta, hogy 150 év elmúltával is az általa megalkotott recept alapján
figyelésünk és legmagasabb minőségre való törekvésünk segítségével fogják gyártani a ma már világhírű, egyedi ízélményt nyújtó PICK Téliszalá-
minden kategóriában kiemelkedő termékeket kínálunk fogyasztóinknak. mit. Ezek alapján nem véletlen, hogy az elsők között lett Hungarikummá
A Bonafarm Csoport tagjaként a Pick Szeged Zrt. Magyarország és Közép- nyilvánítva 2014-ben.
Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata. Közel 2200 főt foglalkoz- Mindezeken túl azonban a PICK Téliszalámi sikertörténetének máig léte-
tatunk Szegeden, Baján és Alsómocsoládon lévő telephelyeinken. Kiváló zik egy elengedhetetlen „összetevője”, a szalámimester személye. A sza-
minőségű termékeinket 35 országban, több mint 200 üzletlánc polcain ta- lámimesterek szaktudását a gyár fennállása alatt mindig nagy tiszteletben
lálhatják meg a fogyasztók. tartotta, és elismerte a cég minden dolgozója. A szalámimester szaktudása,
Vezértermékünk, a PICK Téliszalámi a szalámigyár megalapítása óta a Pick gondos odafigyelése biztosítja ma is, hogy a PICK Téliszalámi a megszokott
Márk által feltalált és azóta is egyedi recept alapján készül, melynek gondos minőségben és ízvilággal kerülhessen fogyasztóink asztalára.
folyamatát a szalámimester felügyeli. Legismertebb termékünk, a PICK Téliszalámi mellett választékunkban
A két hétig tartó füstölés kizárólag gondosan válogatott, két évig szárított megtalálhatóak a legmagasabb fogyasztói igényeket kielégítő húskészít-
bükkfahasábokból gyújtott izzó-parázsló tűzön történik, ahonnan a füstö- mények: szalámifélék, kolbászok, sonkák, párizsi, virsli, illetve felvágottak,
léstől élénkvörös színű szalámirudak az érlelőkamrákba kerülnek. Felüle- kenőmájasok, szalonnák, baconok és védőgázas frisshúsok is.
tükön speciális légáramlat, páratartalom és hőmérséklet mellett közel 100 Az elmúlt évek sikerei természetesen nem valósulhattak volna meg, ha nem
napig tartó érleléssel alakul ki a hófehér nemespenész, ami évtizedek alatt állnának a termelés minden pontján elhivatott, szakértő munkatársaink,
a PICK Téliszalámi védjegyévé vált. Sokan tévesen azt gondolják, hogy a akik nap mint nap biztosítják, hogy a Pick termékei egyet jelenthessenek a
nemespenész miatt „téli” a Téliszalámi. De valójában nem a „havas” felüle- minőséggel, már több mint 150 éve.
Bonafarm Zrt. • H-1123 Budapest, Alkotás utca 53. • MOM Park, B torony, 4. emelet
Telefon: +36-1/801-9601; fax: +36-1/225-2550 • info@bonafarm.hu • www.bonafarmcsoport.hu
Pick Szeged Zrt. • H-6725 Szeged, Szabadka út 18. • Telefon: +36-62/567-000 • fax: +36-62/567-313 • www.pick.hu
31