Page 24 - veszp25
P. 24

Gasztronómia


                       Veszprém vármegyében



                                             Isteni étkek és nedűk


                     Egy mozgalmas nap végét egy finom étel koronázhatja  a szőlészet és borászat számára, ezért Veszprém vármegye
                     meg: vármegyénk „étlapjáról” gourmand étt ermeink í-  kiváltságos helyzetben van, hiszen az ország nagy borvidé-
                     nyencségeit kínáljuk; hívogató környezetben, barátságos  kei közül négy (a Badacsonyi, Balaton-felvidéki, Balaton-
                     kiszolgálás mellett változatos, ízes étel- és italkínálatból vá-  füred-Csopaki, valamint a Nagy-Somlói borvidékek) itt

                     lasztva olthatja éhségét, szomjúságát a kedves vendég a  található.
                     színvonalas vármegyebeli éttermekben. Falvaink, váro-  Ezen a négy borvidéken hat borlovagrend tevékenykedik

                     saink nagymúltú minőségi vendéglátóhelyein a hagyo-  saját borainak népszerűsítésén, a kulturált borfogyasztás

                     mányos, a térségre jellemző ízek mellett  fine dining kü-  terjesztésén.
                     lönlegességeket is kóstolhatunk. Éttermeink a kiváló alap-  Az itt termelt és palackba zárt borok, pezsgők kiváló minő-


                     anyagra épített kreatív konyha mellett komoly hangsúlyt  séget képviselnek, évről-évre számos hazai és nemzetközi


                     fektetnek az élményt adó hangulatra is.  versenyen szereznek díjat, magas minősítést és érmet, le-
                     A finom ételekhez illatos nedű is dukál. A Balaton-part, a  gyen szó csopaki olaszrizlingről, badacsonyi kéknyelűről

                     vármegyében található hegyek és völgyek mikroklímája,  vagy somlói juhfarkról.
                     valamint a vulkanikus altalaj kedvező feltételeket biztosít
















                     22
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29