Page 32 - csong25
P. 32
A Varga Pékség története és szemlélete Az üzem működésére szigorú és egyértelmű szabályokat vezet-
A Varga Pékség 1995-ben kezdte meg működését Mórahalmon. tünk be: semmilyen adalékanyag, sem ember által mestersége-
2021-ben megnyitottuk második telephelyünket Ásotthalmon, sen előállított összetevő nem kerülhet be a pékségbe. Még a
ahol kézműves termékeink készülnek. margarint is kizártuk – süteményeink kizárólag vajjal készülnek.
Kezdetektől fogva kizárólag hagyományokon alapuló gyártási Lekvárjainkat saját kezűleg, 100%-os gyümölcstartalommal, tar-
eljárásokat alkalmazunk. Termékeink különleges ízvilágát a ha- tósítószer nélkül főzzük.
gyományos kovászos technológia biztosítja, amely pékségünk Kenyereink vadkovászos technológiával, élesztő hozzáadása
egyik legfőbb értéke. Különösen büszkék vagyunk a rozskenyér- nélkül készülnek. Már a kezdetekkor – több mint négy éve –
kultúránkra, mivel sikerült megidéznünk azt az ízvilágot, amit létrehoztunk egy anyakovászt, amelyet napi három alkalommal
valaha a falusi, tanyasi kemencékből ismertünk. etetünk. Ezzel oltjuk be a mindennapi tésztát, amit négy órás
Tanyasi és 100%-os rozskenyereink adalékanyag- és színezék- érlelés után hűtőben kelesztünk, így a kenyér 18-20 órás érési
mentesek, rostban és ásványi anyagokban gazdagok, így különö- idő után készül el. Ennek köszönhetően a kenyér gluténtartalma
sen kedvező hatással vannak cukorbetegek és emésztőrendszeri jelentősen csökken, a tésztát a mikrobák részben előemésztik, így
problémákkal küzdők számára. Termékeink között megtalálha- az emberi szervezet számára könnyebben emészthetővé válik.
tók a teljes kiőrlésű kenyerek is. Az ásotthalmi üzemben dolgozó kollegáimmal hiszünk abban,
A Varga Pékség immár három évtizede, 30 éve működik Móra- hogy valóban különleges és egészséges termékeket állítunk elő.
halmon, és azóta is elkötelezetten alkalmazza a hagyományos
élesztős kovászolási eljárásokat.
Régi álmunk valósult meg az ásotthalmipékség megvásárlásával,
ahol kézműves, naturális üzemünket alakítottuk ki.
Cím: 6782 Mórahalom, Szegedi út 115.
E-mail: vargapekseg@vargapekseg.hu
Telefonszám: Dr. Pécsyné dr. Bíró Mónika: +36-30/228-65-25