Page 32 - csong25
P. 32

A Varga Pékség története és szemlélete   Az üzem működésére szigorú és egyértelmű szabályokat vezet-
                     A Varga Pékség 1995-ben kezdte meg működését Mórahalmon.   tünk be: semmilyen adalékanyag, sem ember által mestersége-
                     2021-ben megnyitottuk második telephelyünket Ásotthalmon,   sen előállított összetevő nem kerülhet be a pékségbe. Még a
                     ahol kézműves termékeink készülnek.      margarint is kizártuk – süteményeink kizárólag vajjal készülnek.
                     Kezdetektől fogva kizárólag hagyományokon alapuló gyártási   Lekvárjainkat saját kezűleg, 100%-os gyümölcstartalommal, tar-
                     eljárásokat alkalmazunk. Termékeink különleges ízvilágát a ha-  tósítószer nélkül főzzük.
                     gyományos kovászos technológia biztosítja, amely pékségünk   Kenyereink vadkovászos technológiával, élesztő hozzáadása
                     egyik legfőbb értéke. Különösen büszkék vagyunk a rozskenyér-  nélkül készülnek. Már a kezdetekkor – több mint négy éve –
                     kultúránkra, mivel sikerült megidéznünk azt az ízvilágot, amit   létrehoztunk egy anyakovászt, amelyet napi három alkalommal
                     valaha a falusi, tanyasi kemencékből ismertünk.  etetünk. Ezzel oltjuk be a mindennapi tésztát, amit négy órás
                     Tanyasi és 100%-os rozskenyereink adalékanyag- és színezék-  érlelés után hűtőben kelesztünk, így a kenyér 18-20 órás érési
                     mentesek, rostban és ásványi anyagokban gazdagok, így különö-  idő után készül el. Ennek köszönhetően a kenyér gluténtartalma
                     sen kedvező hatással vannak cukorbetegek és emésztőrendszeri   jelentősen csökken, a tésztát a mikrobák részben előemésztik, így
                     problémákkal küzdők számára. Termékeink között megtalálha-  az emberi szervezet számára könnyebben emészthetővé válik.
                     tók a teljes kiőrlésű kenyerek is.       Az ásotthalmi üzemben dolgozó kollegáimmal hiszünk abban,
                     A Varga Pékség immár három évtizede, 30 éve működik Móra-  hogy valóban különleges és egészséges termékeket állítunk elő.
                     halmon, és azóta is elkötelezetten alkalmazza a hagyományos
                     élesztős kovászolási eljárásokat.
                     Régi álmunk valósult meg az ásotthalmipékség megvásárlásával,
                     ahol kézműves, naturális üzemünket alakítottuk ki.







                     Cím: 6782 Mórahalom, Szegedi út 115.
                     E-mail: vargapekseg@vargapekseg.hu
                     Telefonszám: Dr. Pécsyné dr. Bíró Mónika: +36-30/228-65-25
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37