Page 34 - Nyíregyháza 2019
P. 34

Nyíregyháza kiemelkedő cégeinek bemutatása








                         Nyíregyházi Kenyérgyár Kft.

























                         A társaságot 1998-ban alapítottuk, hogy Nyíregyházát és   ményeképpen ma elmondhatjuk, hogy jelenleg e vonalon
                         vonzáskörzetét jó minőségű, hagyományos sütőipari ter-  nehezen tudjuk a piaci igényeket kielégíteni, nyilvánvalóan
                         mékkel lássuk el. E területen piacvezető szerepkörbe tudott   az elért termékszínvonal eredményeként.
                         kerülni. A tulajdonosi kör hat magánszemélyből áll, és egy   A legújabb beruházásunknak köszönhetően került beüze-
                         10% alatti részesedésű, jogi személy.  melésre egy új lágytésztás vonal. E vonal kapacitása 11.000
                         Alapítástól kezdődően minden évben növekvő árbevételt   db/óra ciabatta, vagy 6.000 db/óra bagett. E termékkör e-
                         tudott elérni, így 2014-ben a fejlesztések eredményeként   lőállításához egy hazánkban eddig még nem alkalmazott
                         már 2,8 milliárd forint szerepelt a mérlegben, 2015-ben pe-  tésztakészítő automata gépsort üzemeltünk be, mely sza-
                         dig 3 milliárd forint. Minden évben pozitív eredményt tu-  kaszos kelesztés után thermoolajos kemencékbe elősü-
                         dott produkálni. 2015-ben a dolgozói létszám 131 főről 167   tésre, azt követően lefagyasztás után kerül a vevőkhöz. Ez a
                         főre nőtt. 2018-ban már közel 200 fő dolgozott cégünknél,   termékcsalád az elmúlt években kifejlesztett olyan pékárut,
                         forgalmunk pedig meghaladta a 3,2 milliárd forintot.  amely igen speciális körülmények között állítható elő, hi-
                         A friss áru termelése évi 6.406 tonna, míg az innováció ered-  szen a tészta víztartalma elérheti a 70%-ot is. A termék elő-
                         ményeként bevezetett fagyasztott termékek mennyisége   nye, hogy a fagyasztásos technológiával úgy tartósítható,
                         4.504 tonna/év. Jellemzően az elmúlt években kilépett a   hogy nem szükséges tartósítószert adagolni hozzá. A ter-
                         cég a nyíregyházi vonzáskörletből, országosan elismert lett  mék 5 perc alatt a kereskedelmi egységben, vagy otthon
                         és az egész országban, termékeivel minden hálózatba el-  3-5 perc alatt készre süthető.
                         jutott.                               A fenti két technológiai és termékfejlesztési innovációval
                         Európa legkorszerűbb, teljesen automatizált leveles tészta   olyan dolgot valósítottunk meg cégünknél, mellyel az or-
                         előállító gépsorát helyeztük üzembe, ennek kapacitása 2,5   szágban elsőként tudunk olyan termékcsaládot előállíta-
                         tonna/óra, minimális létszámmal.      ni, amit eddig csak külföldről tudtak importálni. Úgy gon-
                         Jellemző példaként óránként 10.000 db kakaós csigát tu-  doljuk, hogy mind a befektetett szellemi teljesítményünk,
                         dunk 4 emberrel előállítani úgy, hogy az teljes automati-  mind anyagi ráfordításaink eredményeképpen e területen
                         zálást követően kelesztett és lefagyasztott állapotba kerül   az országban piacvezető szerepkört tudtunk biztosítani e
                         a vevőinkhez. A technológiai és technikai innováció ered-  termékcsaládok esetében.



                         www.morzsipekseg.hu • 4400 Nyíregyháza, Gomba utca 2-4.
                         Tel.: +36-42/508-590 • E-mail: nykenyer@nykenyer.hu



                      32
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39