Page 14 - Bács-Kiskun megye
P. 14
Halak és
ÍZLELD MEG!
édes pillanatok
Két nagy folyónk, a Duna és a Tisza közelsége a különfé- Édességeinkkel is méltán büszkélkedhetünk. Ne hagyja
le halételek meghonosodását szolgálta, melyek közül a el úgy a megyehatárt, hogy nem kóstolja meg a szokat-
legismertebb a halászlé. Ünnepe, a bajai Halfőző Fesz- lan és különleges kalocsai paprikás kácsit, a bácsal-
tivál minden év júliusában megrendezésre kerül. Ilyen- mási túróból és tojásból készülő „troll” nudlit, a kéz-
kor egyszerre lobban több mint 2000 bogrács alatt a zel készített, kézműves szanki konyakmeggyet. Ér-
láng, melyekben egyazon recept alapján készül a hami- demes a fogyókúrát félretéve a soltvadkerti Szent Ko-
sítatlan bajai halászlé. rona Cukrászdába is ellátogatni, ahol a minőség, a
Ha álló-, vagy folyóvíz mellett jár a megyében, semmi- kreativitás és az innováció kombinációját megtapasz-
képp se hagyja ki a friss alapanyagokból, az adott hely- talva több tucat fagylaltkülönlegesség és a sütemények
re jellemző receptúrák alapján készített halételeket. szinte beláthatatlanul széles palettája várja az édesszá-
Egyre több helyen kap teret a modern szakácsművészet júakat.
is, országos és nemzetközileg is elismert séfekkel, mely
fogások alapanyagai igen gyakran értékes zsírsavakat
tartalmazó, kalóriaszegény halak.
12