Page 14 - Bács-Kiskun megye
P. 14

Halak és
                      ÍZLELD MEG!



                                                édes pillanatok





                      Két nagy folyónk, a Duna és a Tisza közelsége a különfé-  Édességeinkkel is méltán büszkélkedhetünk. Ne hagyja
                      le halételek meghonosodását szolgálta, melyek közül a   el úgy a megyehatárt, hogy nem kóstolja meg a szokat-
                      legismertebb a halászlé. Ünnepe, a bajai Halfőző Fesz-  lan és különleges kalocsai paprikás kácsit, a bácsal-
                      tivál minden év júliusában megrendezésre kerül. Ilyen-  mási túróból és tojásból készülő „troll” nudlit, a kéz-
                      kor egyszerre lobban több mint 2000 bogrács alatt a   zel készített, kézműves szanki konyakmeggyet. Ér-
                      láng, melyekben egyazon recept alapján készül a hami-  demes a fogyókúrát félretéve a soltvadkerti Szent Ko-
                      sítatlan bajai halászlé.                 rona Cukrászdába is ellátogatni, ahol a minőség, a
                      Ha álló-, vagy folyóvíz mellett jár a megyében, semmi-  kreativitás és az innováció kombinációját megtapasz-
                      képp se hagyja ki a friss alapanyagokból, az adott hely-  talva több tucat fagylaltkülönlegesség és a sütemények
                      re jellemző receptúrák alapján készített halételeket.   szinte beláthatatlanul széles palettája várja az édesszá-
                      Egyre több helyen kap teret a modern szakácsművészet   júakat.
                      is, országos és nemzetközileg is elismert séfekkel, mely
                      fogások alapanyagai igen gyakran értékes zsírsavakat
                      tartalmazó, kalóriaszegény halak.







































                      12
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19