Page 12 - Bács-Kiskun megye
P. 12

Hagyományos
                      ÍZLELD MEG!


                        gasztrokalandok





                      A házias, magyaros ízeket kedvelők Mekkája a csárda,   mára. Aki szereti a pacalt, érdemes Dunapatajra elláto-
                      melyből megyénkben igen sok található. Az alföldi csár-  gatnia, ahol minden évben főzőversenyt rendeznek e ked-

                      dákban a féltve őrzött hagyományokra építenek, minősé-  velt finomság tiszteletére. A slambuc a pusztai népek
                      gi alapanyagokból és remek szakemberekkel dolgoznak.   hagyományos, bográcsos egytálétele, melyet többek közt
                      Ami biztosan helyet kap az étlapon: az autentikusan fű-  az izsáki Tészta Majálison is meg lehet kóstolni. A liba-
                      szerpaprikával és hagymával készült ételek, mint a gu-  máj előállítás több évszázados múltra tekint vissza me-
                      lyás, a különféle pörköltek és a paprikás. De meg-  gyénkben. A kuriózumnak számító belsőség és a belőle

                      kóstolható a ropogósra sült malac, a libapecsenye, a pa-  készült finomságok ünnepe a Kiskunfélegyházi Libafesz-
                      cal, a rostélyos és a disznótoros ételek is.  tivál. Kunszentmiklós messze földön híres birkapör-
                      Számos fesztivál is épül gasztronómiai értékeinkre: a bó-  költjéről, melyet a Szentmiklósi Napok és Országos Bir-
                      csai Bócsatoron házilag nevelt disznóból készül pecse-  kafőző versenyen bográcsban, szabadtűzön készítenek el.
                      nye, kolbász, hurka és töltött káposzta a nagyérdemű szá-




                      10
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17